Sběr kávy
Káva se sbírá ručně na kávových plantážích. Kávové třešně jsou pečlivě vybírány, aby se zajistila nejvyšší kvalita. Tento proces je velmi náročný, protože sběrači musí pečlivě kontrolovat každý plod a vybírat pouze ty, které jsou plně zralé. Sběr je často rodinnou záležitostí a zahrnuje všechny členy komunity.
Zpracování kávy
Po sběru jsou kávové třešně zpracovány buď suchou, promytou, honey, nebo fermentovanou či experimentální metodou, aby se odstranily slupky a dužina, a zůstaly jen kávová zrna. Suchá metoda zahrnuje sušení třešní na slunci, zatímco mokrá metoda zahrnuje fermentaci a mytí. Každá metoda má svůj specifický vliv na konečnou chuť kávy. Zpracování je klíčovým krokem pro dosažení požadovaného chuťového profilu.
Export do Česka
Usušená a tříděná kávová zrna jsou pečlivě balena do jutových pytlů a připravena k exportu. Tento krok zahrnuje kontrolu kvality, aby se zajistilo, že jen ta nejlepší zrna budou odeslána. Kávová zrna cestují dlouhou cestu přes oceány až do České republiky, kde budou dále zpracována. Logistika a přeprava jsou náročné a vyžadují pečlivé plánování.
Pražení kávy
Když káva doputuje až ke mně do pražírny, pečlivě ji ochutnávám a připravuji na různé metody, abych zjistil, která jí nejvíce sedí. Pražení je umění, které vyžaduje přesné nastavení teploty a času, aby se dosáhlo požadovaného chuťového profilu. Pražení transformuje zelená kávová zrna na aromatická, hnědá zrna, která známe a milujeme. Každá várka je pečlivě sledována a kontrolována, aby se zajistila konzistence a kvalita konečného produktu. Po pražení kávu distribuji do kaváren nebo přímo k Vám domů.
Sběr kávy
Káva se sbírá ručně na kávových plantážích. Kávové třešně jsou pečlivě vybírány, aby se zajistila nejvyšší kvalita. Tento proces je velmi náročný, protože sběrači musí pečlivě kontrolovat každý plod a vybírat pouze ty, které jsou plně zralé. Sběr je často rodinnou záležitostí a zahrnuje všechny členy komunity.
Zpracování kávy
Po sběru jsou kávové třešně zpracovány buď suchou, promytou, honey, nebo fermentovanou či experimentální metodou, aby se odstranily slupky a dužina, a zůstaly jen kávová zrna. Suchá metoda zahrnuje sušení třešní na slunci, zatímco mokrá metoda zahrnuje fermentaci a mytí. Každá metoda má svůj specifický vliv na konečnou chuť kávy. Zpracování je klíčovým krokem pro dosažení požadovaného chuťového profilu.
Export do Česka
Usušená a tříděná kávová zrna jsou pečlivě balena do jutových pytlů a připravena k exportu. Tento krok zahrnuje kontrolu kvality, aby se zajistilo, že jen ta nejlepší zrna budou odeslána. Kávová zrna cestují dlouhou cestu přes oceány až do České republiky, kde budou dále zpracována. Logistika a přeprava jsou náročné a vyžadují pečlivé plánování.
Pražení kávy
Když káva doputuje až ke mně do pražírny, pečlivě ji ochutnávám a připravuji na různé metody, abych zjistil, která jí nejvíce sedí. Pražení je umění, které vyžaduje přesné nastavení teploty a času, aby se dosáhlo požadovaného chuťového profilu. Pražení transformuje zelená kávová zrna na aromatická, hnědá zrna, která známe a milujeme. Každá várka je pečlivě sledována a kontrolována, aby se zajistila konzistence a kvalita konečného produktu. Po pražení kávu distribuji do kaváren nebo přímo k Vám domů.