Čkyňský Foodfestival 2024

Dne 21.9. 2024 se ve Čkyni v prostorech před obecním úřadem konal festival chutí, na kterém vystupovali kulináři a profesionálové z oboru z celé České republiky.

V pátek zahájil foodfestival Jakub Zahradník, kuchař, který ve svých 22 letech vaří v The Catering Chutná Víc. Své kuchařské dovednosti představoval i v Divokém Bistru a jezdí po světě, aby získal neotřelé zkušenosti v gastru.

Ze severu, přimo z Ústí nad Labem, k nám do Čkyně vážil cestu Kauboy Cider (https://www.kauboy.cz/), jež je skutečným mistrem ve svém oboru. Tenhle borec dostal na letošním ročníku soutěže World Cider Seal, kterého se zúčastnilo více jak 40 výrobců, rovnou všechny tři ocenění. Má teda fakt dobrý všechny, ale medaile za tradiční – medium, tradiční – sladký a ochucený.

Rod Gyrah, bývalá majitelka Stachovské asijské restaurace, nyní kuchařka v Divokém bistru, přijela představit kus svých domovských chutí.

Pan Nebeský a jeho nebesky dobrý kapří hranolky. K surovině jedná s respektem a využije rybu celou, takže z čeho nebyla hranolka, z toho nám Mistr kaprů připravil polévku halázslé, jaké byste si dali v Maďarsku.

I letos na Čkyňském foodfestivalu vystoupilo duo Pressfreund, které vám přichystalo burgery jako v Texasu. K tomu třeba belgický hranolky, polívky (kulajda, gulášovka), škvarky k pivu, a další pochutiny.

Prostě placky a jejich prosté placky. Na klasice není co třeba měnit.

Na Čkyňském foodfestivalu jste mohli ochutnat Etiopii Bombe, která dodala atmosféře květinový a svěže ovocný nádech. Na coldbrew jsem si připravil Rwandu Gitesi, čajové tóny a švestkový džem v podtextu chutí osvěžil nejednoho nadšence do výběrové kávy.

Na festivalu zahrála kapela Reverb a Oma In Da Koma. Obě kapely jsou až z Horažďovic a přinesly nám ukázat své neotřelé hudební dovednosti. Fotografie kapely Oma In Da Koma nejsou dostupné z důvodu zachování autenticity jejich vystoupení. To se prostě musí zažít.

Doufáme, že jste si foodfest užili stejně jako my jeho přípravu. Je nám radostí přinášet vám, našim ctěným zákazníkům, ty nejlepší chutě, které ladíme s vášní.

Speciální poděkování patří Dominikovi Schweiglovi (https://bezstativu.cz/), který celý event nafotil a skvěle zachytil veškeré detaily.