Zrnková káva Kolumbie

/
/
Zrnková káva Kolumbie

287,00 1057,00 

Kořeněná chuť s výraznými tóny třešní a pomerančů. V závěru Vás možná překvapí chuť čerstvého kakaa, která krásně zabalí a vyzdvihne komplexní chuť této Kolumbie na espresso.

SKU: 000004 Category:
kolumbijska priroda

Hluboké chutě Kolumbie

Tato káva pochází z údolí Valle de Cauca, jež je krásný rozmanitý region na jihozápadě Kolumbie. Najdete zde pobřežní nížiny i vysoké horské masivy pokryté zelenými koberci tropických lesů. Vysoké tyčící se vrcholky Caucy patří do pohoří Cordillera Occidental a Cordillera Central – součástí mohutného pohoří And, které protínají celý západ Jižní Ameriky. Cauca je domovem kmene Nasa. Nasové jsou domorodou skupinou lidí, kteří žijí v souladu s přírodou. Věří, že jsou správci přírody a musí chránit své životní prostředí.

 

Družstvo Cencoic

Káva je považována za jeden z mírových nástrojů v oblasti Cauca. Prostřednictvím kávy se Cencoic snaží zlepšit život svých členů. Družstvo nabízí poradenství, vzdělávání a pomoc při sklizni a zpracování. Cencoic sdružuje 19 skupin a celkem 2757 rodin drobných zemědělců; všichni se do značné míry opírají o příjmy z kávy. Tyto rodiny jsou rozmístěny v obcích Toribio, Santander de Quilichao, Caldono, Morales, El Tambo, Corinto, Miranda a Almaguer. Producenti vlastní v průměru pozemek o rozloze 0,87 ha a jejich farmy se nacházejí v nadmořské výšce 1400 až 2200 m n. m.. Mezi pěstiteli jsou oblíbené a vyhledávané odrůdy Castillo, Caturra, Typica a Bourbon.

Hmotnost -
Rozměry -
Velikost

250g, 500g, 1kg

Chuťový profil

Komplexní sladký šálek s chutí
třešní, pomeranče a čerstvého
kakaa

Země původu

Colombia

Oblast

Cauca, Cencoic

Farma

2757 smallholder families

Nadmořská výška

1400-2200 m.n.m.

Odrůda

Castillo, Caturra, Typica, Bourbon

Zpracování

Washed

Cupping score

84,5

Příprava

Espresso

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Zrnková káva Kolumbie“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *